Friday, June 5, 2020

Убави вести

Каква е вашата врска?

Научниците од Универзитетот во Илионис спровеле едно интересно истражување во кое учество зеле 376 парови. После 9 месеци следење на нивните навики, комуникација и...

Најзгодната трудница е она, се согласувате?

Најзгодната фитнес жена е бремена. Запознајте ја трудницата која вежба секојневно и се храни здраво и во текот на бременоста. Идеално и здраво изгледа...

Кога бебињата за првпат пробуваат одредена храна…

Децата знаат да бидат ептен забавни и да ни го направат денот! Веруваме дека ќе се смеете до солзи кога ќе ги погледнете реакциите на...

Денес, од 17 до 20 часот едукација за жени и култура!

Пoвелете, денес, последната теоретска работилница за годинава, од 17 до 20 часот, во @Koncept Centar Edna Moze/edna Pravi со Др. Ана Мартиноска, да се зајакнуваме...

Промоција на „Мини прирачник за поезија“ – Елена Пренџова

Во вторник, 26.12.2017, во 20.30 часот во кино салата на Кинотека на Македонија ќе се одржи промоција на книгата „Мини прирачник за поезија“ на...

Зои Блаж – Девојка за се!

Сите ја препознавате по ангелскиот глас и милиот лик. На музичката сцена таа се издвои и докажа како одличен вокал, но нешто што за...

Ја знаете ли девојката со најубавите фустани?

На една од најпопуларните социјални мрежи, Инстаграм навистина има што да се види. Еден од профилите кој би требало да го заследите веднаш е оној на...

Се одржа тркалезна маса во организација на ГО „Една може!“ на...

На ден 30.10.2018 со почеток во 10 часот во Holiday Inn Скопје, се одржа тркалезна маса во организација на ГО „Една може!“ на тема „Еднакви права и можности за самохраните...

Анкета: „Колку Скопје е женски град?“

„Колку Скопје е женски град?“Ова истражување го спорведува граѓанската, непрофитна, непартиска „грас рут“ организација за родова еднаквост и женски права и слобода...

Проектот „ЖЕНА БОРЕЦ!“ има за цел да ја презентира пластично борбата...

Проектот „ЖЕНА БОРЕЦ!“ во својот првичен апликационен концепт, во областа „Визуелни уметности и уметност на новите медиуми“, беше планирано да ги содржи фотодокументирани клучните...