Tuesday, January 22, 2019

Понеделник и не е така лош ден!

Влегувам во канцеларија и сите намуртени. Тажни што баш денеска било понеделник! Почетокот на неделата знае да биде стресен, особено по враќањето на работа после...

Ќе дознаеш дека полека сè си доаѓа на свое место…

Ќе дознаеш дека полека се си доаѓа на свое место кога ќе престанеш да се занимаваш со неважни нешта и луѓе, сфаќајќи дека не...

Тој ќе биде најдобриот татко на сите времиња!

Кога мислам на тебе, мислам на среќа. При секоја помисла спокој и пеперутки убави јас чувствувам. Мислам на убавите моменти кои ги доживеавме. Таа...

Не се почнува од Понеделник, се почнува од себе!

На сите ни се потреби промени во животот. Никој не ужива во монотонијата која ни ја наметнува секојдневието. Но, и ние самите сме си...

Да бегаш од љубов е исто како да бегаш од себе…

Kога бегаш од љубов е исто како да бегаш од себе. Oд љубов бегаат само оние кои се слаби, плашливи и неодлучни. Оние кои...

Не прави ми бранови по душава те молам…биди ми ден, биди...

Биди ми љубов, искрена, безусловна и полна со разбирање и спокој. Не прави ми бранови по душава те молам. Сакам вечно со тебе да...

Онаму каде што има многу љубов, има многу грешки – каде...

Неколку мудри и поучни мисли кои ќе ви го олеснат животот! Најнесреќната желба е да посакаш да се допаднеш секому. Прави го тоа што...

Не прифаќај лошо кафе, лош маж и лоши пријатели!

Да се биде рамнодушен не е воопшто добро. Луѓето сакаат да бидеш под нивно влијание и да ги прифаќаш работите онакви какви што се....

Жената стои како порта, на излезот и на влезот на овој...

Моќни цитати од Иво Андриќ и Ѓорѓе Балашевиќ кои ќе ви го разубават денот!  Жената стои како порта, на излезот и на влезот на овој...

Во твоите очи го открив светот!

И одеднаш вдишив нов мирис, поинаков мирис. Видов нов свет, полн разбирање, поддршка, грижа и посветеност. Во твоите очи го пронајдов мирот, во твоите...

INSTAGRAM