Saturday, June 6, 2020

Времето прави чудни работи, ќе помине некоја недела, некој месец и...

Знаеш, по некогаш мислам дека ќе помине, дека почнало да поминува и таман кога ќе помислам дека завршило ќе ми се појавиш од негде....

Сакам да те викнам, онака на сиот глас, и светот да...

Сакам да зборувам,за тебе, за себе...пред луѓе кои не разбираат,пред сите оние кои не ја знаат желбава,да ми ги исцедиш вениве,да ми...

Молитва за тешки моменти – предајте ја вашата грижа на Божјите...

Сите ние понекогаш се чувствуваме немоќни и изгубени на патот на животот. Понекогаш пречките нѐ прават непремостливи, а стравот нѐ оддалечува од нашите желби...

Зошто ни се доктори кога имаме интернет?

Членка сум на неколку Facebook групи и неколку форуми. И искрено, неколку пати досега се имам згрозено, уплашено, испаничено. Се чудам како тоа сите таму...

Да се има вакво дете е благослов!

Да се има дете е среќа неизмерна, сите знаеме. Дете какво ти е, такво ти е, твое ти е. Го сакаш, го љубиш. Но,...

Дами, чистете само кога морате!

Наша читателка на социјалните мрежи наишла на искрена и поучна исповед која одлучивме дека е многу корисно да ја споделиме со вас. "Драги дами! Запомнете дека...

Те побарав како кога дете си ја бара играчката, со подадени...

Ја погледнав водата, си ја видов рефлексијата.Лице изморенооставено,заборавено... И те побарав како кога дете си ја бара играчката,со подадени...

И големите љубови секогаш завршувале со големи очекувања или со голема...

Мене ми е ноќта како постела, ме покрива со тишина додека тонам во оној мој посебен, чуден свет... И како да имам бродолом во ребрава....

Толку бездушно се обидувам да те задржам…

Те знам многу животи. На чинот кога светот се создаваше, ти влезе како универзум во мојата душа. Чекајќи да се родам, Јас бесконечно пати воскреснував во твојот насмев, за...

Со текот на годините дознаваме кои ни се вистински пријатели, кои...

Со текот на годините осознаваме кои ни се вистински пријатели, кои се тука за нас само кога на нив сме им потребни, нели е...