Која е тајната која ги поврзува сите успешни жени?

Самодовербата е главниот чекор за успех. И точка. Но, самоувереноста е она на кое треба да работиме – долго, трпеливо, вредно, и, што е многу важно, ние никогаш не треба да запреме, бидејќи секогаш ќе има цртичка повисока во нашите животи дека може да биде подобро, барем еден чекор за да направиме нешто многу повеќе.

Силна самодоверба се базира, пред се, на добри и здрави навики. Жените кои имаат самодоверба, а потоа и голем успех во сите области, тие се во потрага по нови предизвици, одново и одново. Тие не се плашат од себе си и постојано им текнуваат нови цели, со цел да ги тестираат своите вештини. Понатаму, тие се одговорни и организирани. Тие имаат контрола над себе и цврсто се држат на планот. Комуникациски се подеднакво опуштено и да разговараат со пријателите и колегите, како и со бизнис партнерите. Тие звучат многу цврсто и стабилно и не дозволуваат никој да им го забележи менувањето на расположението. Тие не се плашат од незнаење и не се срамат да прашаат за она што не го знаат или не го разбираат. И, што е многу важно, не се споредуваат со другите.

И да самодоверба води кон тековна работа на неа, и во физичка и психолошка смисла. Редовното вежбање и физичка активност во рамките на деловниот круг на работа на телото, и како за психата, постои постојан професионално зајакнување, надградба на вештини за управување и комуникација.

loading...