Тест: одберете снегулка и откријте ја тајната на вашата карма!

Дали некогаш сте се почувствувале како да поседувате некои особини во вашиот карактер кои постојано ве предизвикуваат, без разлика колку се трудите да работите на нив? Сосема е можно дека се уште ја носите кармата од вашите минати животи. Но, не е се изгубено!

Одберете ја својата снегулка: 

1: Ослободете ги и напуштете ги нездравите односи. Во вашиот минат живот обично сте биле изолирани и сами, и сте се чувствувале напуштени од други луѓе. Затоа, почитувајте ги вашите врски и сторите сé за да го спречите распаѓањето на односите.

Понекогаш можете да ја видите само позитивната страна или потенцијалот на некоја личност и тешко ви е да прифатите дека тој идеал не е реален кога односот почнува да се распаѓа и, за жал, понекогаш тој е и отровен. Кога го имате тоа искуство, имате тенденција да се борите за долгорочни односи повеќе отколку што е здраво. Тоа е резултат на вознемиреност поради осаменост или непочитување од другите.

Кога ќе научите да ги препознавате предупредувачките знаци, ќе се спасите од зло и разочарување. Овој предизвик може да биде во било кој однос, било да е тоа семејство, пријатели, партнер или колеги.

2: Сте се сомневале во себе си и сте ги саботирале вашите цели.  Во минатото, не сте се плашеле да верувате, но честопати сте биле погрешно разбрани, и тоа ви донело лоши резултати. Вашите одлуки ве доведувале вас и другите луѓе во опасност, финансиска и физичка. Поради овие грешки, сте почале да се сомневате во текот на вашиот претходен живот, а сенката сѐ уште е со вас и денес.

Постојат неколку начини на кои можете да работите на ова прашање, немојте глупаво да донесувате одлуки и признајте си себеси за сите успешни и мудри одлуки што сте ги донеле.

Друг совет е да не се грижите премногу за мислењата и советите на другите луѓе. Советите на другите луѓе, иако добронамерни, само ќе ви предизвикаат поголема конфузија!

3: Неможност да им верувате на другите луѓе. Во минатото, сте биле жртва на лукавство и потсмев, така што денес често имате тенденција да бидете алармирани. Од време на време не сте сигурни на кого може да му верувате и поради таа конфузија можеби сте ја дале довербата на оние кои на крајот ве изневериле.

Во овој живот ќе привлекувате луѓе кои ќе ја тестираат вашата доверба во нив. Клучот е да се обрне внимание на интуицијата, бидејќи знаците се секогаш таму.

На крајот, најдобро е да се отворите кон луѓето кога ги градите односи со нив. По некое време ќе можете да им верувате на нивниот интегритет и тогаш ќе бидете во можност сами да одлучите дали се достојни да бидете во вашиот внатрешен круг.

loading...