Во колку часот сте родени вие или вашето дете?

Дали некогаш сте слушнале дека времето кога сме родени влијае на нашиот иден живот?

Ако сте родени во периодот:

Од 00:00 до 02:00 часот

Во тоа време се раѓаат најљубезните и најпосакуваните луѓе.

Се чувствувате побезбедно и поудобно во ситуации што веќе ги знаете. Секогаш барате стабилност и безбедност, па многу луѓе мислат дека сте затворен човек. Приоритет во вашиот живот е семејството.

Од 02:00 до 04:00

Во тоа време се раѓаат многу вредни луѓе, цврсто ориентирани кон материјалниот статус.

Вие сте многу љубопитни и секогаш барате нешто ново. Вие сте интелектуалец и одличен говорник. Верен пријател. Сакате да читате, пишувате, патувате. Исто така, вие претпочитате спорт.

Од 04:00 до 06:00 часот

Во тоа време се раѓаат храбри личности, кои можат да поминат преку сите пречки, имаат способност да бидат вистински лидери..

Вие сте паметни и се грижите за вашата иднина. Знаете дека е добро заедничкото решавање на проблемите и сакате да им помогнете на луѓето околу вас. Вие сте многу романтични, иако понекогаш тврдоглави.

Од 06:00 до 08:00 часот

Во тоа време се раѓаат луѓе со добра духовна организација, кои поседуваат посебна способност за емпатија.

Вие сте многу информирани, особено добро се чувствувате во креативно општество. Сакате да бидете забележани, но барате многу од себе.  Инаку, вие сте роден лидер, кој понекогаш може да биде премногу тежок.

Од 08:00 до 10:00 часот

Наутро се раѓаат хумани и многу шармантни луѓе.

Вие сте многу чувствителни. Сакате да поминете време во осаменост, не барате пофалби и светска слава. Медитацијата ви помага да стекнете сила и спокојство. Сакате да им помогнете на луѓето, да им донесете мир и спокојство во душите.

Од 10:00 до 12:00

Во тоа време се раѓаат активни луѓе, кои сакаат да го променат светот, да го подобрат општеството.

Вие сте многу комуникативни. Сакате да бидете во друштво на оние кои ги споделуваат вашите интереси. Вие сте тимски играч кој знае како всушност да ги собере луѓето заедно – на куп. Секогаш барате нови пријатели, прекрасни моменти и впечатоци.

Од 12:00 до 14:00 часот

Во тоа време се раѓаат невообичаени луѓе кои го сакаат ризикот и авантурата, имаат бујна имагинација.

Вие сте амбициозна и одговорна личност, способна ефикасно да ја решава секоја задача. Имате потреба да ви се восхитуваат. Вие сте личност која точно знае што сака, но бидете внимателни: вашите професионални достигнувања можат да го загрозат вашиот приватен живот.

Од 14:00 до 16:00 часот

Во тоа време се раѓаат моќни луѓе, способни за надминување на сите тешкотии, незаменливи во нестабилни ситуации или времиња.

Вие сте многу активни и одговорни. Не ви се допаѓа рутината и стабилноста, секогаш сте подготвени да запознаете нешто ново, подготвено да ја проширите својата перспектива и постојано да барате одговори на најтешките филозофски прашања.

Од 16:00 до 18:00 часот

Во тоа време, се раѓаат оние кои имаат способност да ја видат ситуацијата како целина.

Вие сте позитивна и енергична личност. Често се плашите да се отворите и со некого да ги споделите вашите чувства. Не ви се допаѓа верата и љубовта кога стануваат како должност и обврска.

Од 18:00 до 20:00 часот

Во овие вечерни часови се раѓаат луѓе со голема волја и способни за остварување.

Имате посебен подарок – да ги почувствувате потребите на другите луѓе и да се ставите на нивно место. Се обидувате да избегнувате конфликтите и да поставувате прекумерни прашања, прифаќајќи го животот каков што е.

Од 20:00 до 22:00 часот

За ова време се раѓаат моќни “ѕвезди” кои не прифаќаат скромни животни улоги.

Вие сте генијален актер на вториот план. За да се чувствувате феноменално, дури не ви треба голема улога. Важно е да им помогнете на другите. Ве молиме, бидете корисен за општеството. Вие сте перфекционист и не сакате да правите грешки.

Од 22:00 до 00:00

Во тоа време се раѓаат филозофи со внатрешна хармонија, иако луѓето понекогаш не ги разбираат.

Вие знаете точно кој сте и што сакате од животот. Блескате со среќа. Високо ја цените уметноста, славата и репутацијата во друштвото. За да добиете среќа, често ја напуштите зоната на удобноста.

loading...