Нив сите ги сакаат – која е тајната на шармантните луѓе

Се чини дека шармантните луѓе секогаш имаат отворени врати. Се чини дека е доволно да се појават некаде и да добијат сè што тие сакаат. Некои луѓе се родени шармантни. Но, шармантноста исто така е доблест, или квалитет кој што е стекнат. Еве ги карактеристиките што го карактеризираат шармот на една личност:

За време на разговорот, тие го насочуваат вниманието кон лицето со кое разговараат. Тие можат да слушаат многу добро, без да го прекинуваат лицето што зборува во тој момент. И кога ќе го кажат нешто, тоа го прават многу умно и внимателно размислуваат за своите зборови, бидејќи имаат тежина за нив. Сè што велат има смисла и цел. Шармантните луѓе се отворени за совет и многу го ценат мислењето и знаењето на другите. Свесни за фактот дека никој не е совршен за тоа и дека е сосема во ред понекогаш да се побара помош. Тие навистина им веруваат на луѓето од кои бараат совет.

Тие можат да го прочитаат јазикот на телото и оваа невербална комуникација е важна за нив исто толку важна како вербалната. Се обидуваат се да дознаат нешто  за другите, така што во текот на разговорот создадаваат силна врска, што го прави разговорот повеќе опуштени и позитивен. Тие не се фокусираат на себе и ги почитуваат сите, без разлика дали станува збор за родители, пријатели, колеги или странци. Расположението и однесувањето никогаш не ги менуваат драстично, а луѓето се чувствуваат добро во нивно друштво, бидејќи знаат што можат од нив да очекуваат. Тие се опуштени и се чувствуваат добро во нивната кожа. Исто така, тие можат да се шегуваат за своја сметка.

loading...