Идеална паста за заби за оние со чувствителни и проблематични непца

Органска паста и бамбусова четка за заби, од неодамна во Концепт центар Една може/Една прави 

За четката: 
Нежно, меко и пријатно четкање со природни придобивки од природен јаглен
• Идеална за чувствителни заби и непца,
• Прелиени влакна од четката со јаглен од бамбус
• Природни антибактериски ефекти од јагленот
• Направена од самоодржливо бамбусово дрво
• Биоразградлива четка по одлична цена.
+Етички извор: Бамбусот е растение кое расте брзо и го има во изобилство. Едноставен е за одгледување и собирање/жнеење без воопшто да се предизвика било каква штета и дисбалансирање на природните екосистеми. Бамбусот е високо самостоен одржлив тип на дрво и одличен извор за производство на разновидни производи од дрво. Оваа четка исто така ја испраќаме во еколошка амбалажа – па оттука од самиот почеток се грижиме за животната средина и екологијата.
+Прелиени со јаглен 
Влакната од четката се покриени со јаглен (да, јаглен од бамбус) со цел да се искористи предноста на природноста на јагленот со своите антибактериски својства и својства на чистење.
+Нежно четкање
Влакната од четката се меки и нежни, помагаат за развивање на хигиената на усната празнина без да ги оштетува непцата. Оставете ги зад себе крвавењето и вознемирувањето на непцата без да правите компромис за побели и поздрави заби.
• BPA Free
• Aмбалажа во кутија која може да се рециклира

За пастата: 
+Темелно ги измива забите, без токсични состојки, за секојдневна употреба
+Направена од органски кокосов путер и органски мацерат од жалфија
+100% органска
+Стаклена амбалажа која може да се рециклира
+Совршена за чувствителни и проблематични непца, за употреба кај деца, или постоперативно
+Не содржи: Fluoride, Triclosan, Saccharin, Carrageenan, Aspartame, Parabens (Methylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isopropylparaben, Benzylparaben.), Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol.