Сакате блесково чисти и сјајни плочки во тоалетот и кујната?

Со домашен раствор плочките во тоалетот или кујната може да изгледаат како нови. Со овој раствор за дезинфекција ќе го заборавите мачното чистење и триење на плочките. Само измешајте ги состојките и попрскајте ги плочките и фугите. После 30 мин исплакнете.

Потребни состојки:

* 7 чаши вода (1,5 л)

* чаша сода бикарбона

* 1/3 чаша сок од лимон

* чаша алкохолен оцет

loading...