Она што нема да не убие ќе не направи посилни!

Ништо не боли, како што боли изневерувањето и никогаш не се чувствувате повеќе “издадени и изиграни”. Долго време како ништо да не му помага да се опорави изневерениот човек. Меѓутоа, пуштете ја тагата, ајде да погледнеме на светлината. Верувале или не, бројни истражувања покажуваат што позитивно можеме да научиме кога сме изневерени.

  • Развиваме се подобро предчувство – Во он-лајн истражување спроведено на 5705 лица од 96 земји било откриено дека некогаш изневерените се повнимателни при изборот на нови партнери. Тешко паѓаат на Погрешни!
  • Она што нема да не убие ќе не направи посилни – Анкетата во која учествувале 2398 лица, дознава дека здравствената и психичката состојба на изневерените лица е подобра од оние кои не се изневерени од партнер.
  • Кој последен се смее, најслатко се смее – Уште една изрека што сме ја слушнале многу пати. Истражувањата покажуваат дека лицата кои, во случајов се измамени, ја покажуваат својата големина и сила и подобро се справуваат со проблемите.
loading...