Дали имаш храна во фрижидерот, кров над глава и облека на себе?

Дали утрово се разбуди со повеќе здравје отколку болка? Ти, си поблагословен од многу луѓе кои мака мачат со болести.
Дали имаш храна во фрижидерот, кров над глава и облека на себе? Па ти си побогат од многу луѓе во светот.
Дали родителите ти се уште живи? Ти си помеѓу ретките.
Дали имаш пари во паричникот и можеш да одвоиш толку да би можел да пиеш кафе на некое место по своја желба? Биди среќен.
Ако никогаш не си ja искусил опасноста во војна, осаменоста во затворот, агонијата на тортура или маките од гладување, ти си пред 500.000.000 луѓе на светот.  Ако држиш крената глава, насмевка на лицето и вистински си благодарен на Бог–благословен си, бидејќи повеќето луѓе тоа не го можат. Ако си ја прочитал оваа порака посреќен си од 2 милјарди луѓе на светот кои воопшто не знаат да читаат. Заблагодарете се на прекрасниот Бог за даденото и ќе имаш уште повеќе, и повеќе. 
М.М