Зошто се посебни и среќни ментално силните луѓе?

Ментално силните луѓе се убедени дека можам да се справат со сè што ќе им донесе живот. Но, тоа не значи дека тие не чувствуваат болка или дека не се тажни. Верувајте, тие чувствуваат болка на уште подлабоко ниво. Но, тие не трошат енергија размислувајќи за тоа колку би било подобро работите да се поинакви и не сакаат да ги менуваат другите луѓе.Тие остануваат фокусирани на нивните мисли, чувства и однесување. 

Исто така, ментално силните луѓе се откажат од овие работи:

  • Се откажуваат од токсични и лажни пријатели
  • Избегнуваат негативни односи и вибрации
  • Елиминираат луѓе кои озборуваат, оти знаат дека зависта и озборувањето не носат ништо добро.
  • Наместо да размислуваат за туѓи успеси, градат свои.
  • Не трчаат по среќа, ја создаваат сега и тука.
  • Знаат дека солзите ќе поминат и сонцето повторно ќе огрее.