Кој е најбунтовниот знак во хороскопот?

Пркосниот карактер не зависи од знакот за хороскоп, но луѓето родени во знакот на Водолија се бунтовни речиси без исклучок. Навикнати се да ги следат своите соништа, Водолиите се подготвени да одат сами против сите, само за да ја постигнат својата цел. Тие секојдневно бараат нова доза на адреналин, така што нивниот живот е авантура од ден на ден.

Уживаат во својата удобна зона, тие уживаат и во осаменоста, но кога станува збор за љубовта, тие сакаат да бидат со партнер сличен на себе, за заедно да уживаат во секојдневната потрага по возбуда.

Во љубов, тие се секогаш надвор од наметната рамка, така што често останатите им завидуваат на среќната и возбудлива врска.

Иако не се премногу социјални, со своите блиски пријатели се целосно отворени и без коски на јазикот – особина за која многумина сметаат дека е нивна доблест. Тие се искрени и полни со разбирање, но секогаш го зборуваат гласно она што го мислат.