Не мешајте ги љубовта и љубомората!

Ако се препознаете во овојт текст, немојте да размислувате, туку реагирајте! Постојано, непрекинато вртење и пишување, проверувње каде сте и со кого… и слично однесување во почетокот може да изгледа како доказ за љубов, но токму овие показатели  велат дека момчето со кого имате работа има голема потреба да ве контролира. За жал, понекогаш е тешко да се сфати дека станува збор за контрола, и ако ја препознаете вашата врска во овие работи, таа дефинитивно нема никаква врска со љубов

  • Отворено критикува и се лути кога некаде одите без него.
  • .Сака да му го јавите секој ваш чекор.
  • Очекува да му дозволите да ви ги чита пораките и да ви го контролира секој повик.
  • Без најава се појавува на врата или некаде каде што сте излезени.
  • Се лути кога нема да му се јавите.