Мејк ап перформанс “Стоп за насилство врз жената”

Во време кога насилството врз жените е глобална пандемија мејк ап атристката Зои Блаж преку фотографија испрати емотивна порака за поддршка до секоја една жена на овој свет. Насилството врз жртвата може да биде од психичко, физичко, сексуално и економско.

СТОП ЗА НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНАТА!

“Секоја жена е важна. Заслужува вистински третман, љубов, почит и внимание. Жените не треба да бидат предмет на насилство… Ајде да им пружиме рака на оние кои го почуствувале ова , да им помогнеме бар за миг да се почуствуваат важни и сакани … Денес може сум јас , утре може си ти , мајка ти , баба ти , сестра ти затоа луѓе сакајте се и ширете позитивна енергија.” Зорица Блажева

loading...