Онаму каде што има многу љубов, има многу грешки – каде нема љубов, се сите грешки!

Неколку мудри и поучни мисли кои ќе ви го олеснат животот!

 • Најнесреќната желба е да посакаш да се допаднеш секому.
 • Прави го тоа што треба да го правиш и ќе се случи се што треба да се случи.
 • Големите желби треба да ги оствариш додека рамислуваш за малите.
 • Не го знам решението, но му се восхитувам на проблемот.
 • Треба да учиш и од непријателите.
 • За да го видиш виножитото треба да го осетиш дождот.
 • Не носи одлуки кога си лут. Не ветувај кога си среќен.
 • Постојат желби во кои постои тајна надеж дека тие нема да бидат исполнети.
 • Ако е тешко со пари, обидете се без нив.
 • И нови шини може да доведат до застој.
 • Онаму каде што има многу љубов, има многу грешки. Каде нема љубов, се сите грешки.
 • Првиот впечаток за еден човек е најверодостоен, бидејќи сè уште не знае што треба да сокрие од вас.
 • Она што не може да се поправи не треба да се жали.
 • Никогаш нема да направите ништо ако чекате идеални услови.
 • Човекот што седел на врвот на планината не паднал од небото.
 • Понекогаш, за да продолжите да живеете, треба да бидете многу лути.
 • Луѓето се како музички инструменти: нивниот звук зависи од тоа кој ги допира.
 • Самопочитта е како долна облека: мора да се има, но не мора да се гледа.
 • Ако волкот го изеде твојот непријател, тоа не треба да значи дека тој стана твој пријател.
 • Ако се плашиш, не работи, а ако не, тогаш не плаши се.
 • Ако се обидете, имате две варијанти: ќе успеете или нема да успеете. А ако не се обидете, тогаш една: нема да успеете.
 • Ако проблемот може да се реши со пари, тогаш тоа не е проблем, тоа е цена.
 • Ако врската треба да биде тајна, не треба да бидете во неа.
 • Ако не побараш, нема да добиеш.
 • Кога се плашиш да не испаднеш наметлив испаѓаш рамнодушен.