Saturday, April 17, 2021

Лето: Толку многу аларми за внимание кај малите дечиња

Лето, прекрасен период од годината, но не за секого. Посебно не за  најмалите кои се осетливи на сонцето. Црвенило, чешање, осип, меурчиња или болни...

Денешните генерации ќе не разберат ли?

Како поминува времето така се повеќе напреднува технологијата. Забораваме на некои стари навики и се претопуваме во сегашноста. Не велам дека треба да живееме...

Неделен хороскоп {29.05 – 04.06}

Што предвидува хороскопот за неделата што ни доаѓа? ОВЕН Овните оваа недела ќе се чувствуваат без енергија и волја. Потрудете се да го промените тоа чувство...

Што треба да знае вашето момче?

Една мајка освен што е должна своето малечко момче да го научи на културно однесување, грижа за општеството и пријателите, љубов за блиските треба...

Конвулзивни напади кај дечињата – страв на секој родител

Зошто толку страв кај родителите доколку детето има висока температура? Навистина и дали има потреба од стравување доколку детето почне да крева температура над...

Неделен хороскоп {22.05 – 29.05}

Прочитајте што предвидува хороскопот за неделата што е пред нас. ОВЕН Оваа недела ќе бидете успешни на деловен план. Вашите комуникациски способности ќе бидат на високо...

Недела не е ден за правосмукалки!

Никаде нема пишано правило дека баш денес треба да се фатиме за правосмукалките, крпите за прашина и метлите на толку денови од неделата. Од перење и...

Дали сте се прашале зошто уличните кучиња напаѓаат?

Пред да ги осудите животните, зошто малку не се свртите кон луѓето, кон вас самите? Дали вие нешто допринесувате за нив, за нивното однесување?...

Кои производи се задолжителни во вашиот козметички несесер?

Ретко која жена не носи несесер со козметика во својата чанта. Некои жени ги носат сите шминки насекаде со нив, некои само оние нешта...

Температурните промени донесоа мноштво проблеми кај дечињата

Периодот што претстои пред нас изобилува со огромни температурни разлики. Па, сето тоа потпомага да дојде до изобилство на заболувања кај дечињата. Почнувајќи од...