Monday, March 8, 2021

Убави вести

Хуманитарна велигденска акција за еднородителските семејства

На социјалните мрежи деновиве масовно се споделува повикот за хуманитарна акција која се организира во пресрет на големиот празник Велигден. Имено, на иницијатива на една...

Започнува детскиот фестивал „Поточиња“

Денеска и утре, во Македонската опера и балет ќе се одржи најновото издание на детскиот фестивал „Поточиња“. За време на фестивалот, најмалите и најмилите...

Православните го слават Благовец

Православните христијани денеска го слават Светото Благовештение, празник кој меѓу народот е познат како Благовец, Благоец, Блошчојне... Овој празник е постојан празник што значи...

Денеска се одбележува Светскиот ден на здравјето

Низ светот денеска се одбележува 7. април, Светскиот ден на здравјето. Одбележувањето на овој ден кое е под покровителство на Светската здравствена организација има...

Први април – ден кога сите се шегуваат

Светот денес го празнува првиот ден од април кој е познат како светски ден на шегата. Не постојат сигурни и релевантни информации за тоа...

Саемот на книга ќе започне на 4. април

За љубителите на пишаниот збор, април е најубавиот месец поради саемот на книги. На Скопски саем од 4. до 10. април ќе се одржи 29....