Wednesday, August 4, 2021

Убави вести

Кога хуманоста нема граници…

Убаво е човек да помага. Денеска сакаме да ве запознаеме со активностите и функционирањето на организацијата „Св. Спас“ од Драчево, која функционира од 2015....

Во Битола ќе се одржи хуманитарен базар

Неонатолошкото одделение при Клиничката болница Битола и  Граѓанска асоцијација Битола организираат хуманитарен велигденски базар. Базарот се одржува под мотото: „Да си подадеме рака за...

Здружение Една Може: Родителите треба да стават акцент на квалитетно поминато...

Во врска со неодамнешните изјави во медиумите претставени од Групата на граѓани кои покренуваат Иницијатива за заедничко и одговорно родителство после развод, ние како...

Хуманитарна велигденска акција за еднородителските семејства

На социјалните мрежи деновиве масовно се споделува повикот за хуманитарна акција која се организира во пресрет на големиот празник Велигден. Имено, на иницијатива на една...

Започнува детскиот фестивал „Поточиња“

Денеска и утре, во Македонската опера и балет ќе се одржи најновото издание на детскиот фестивал „Поточиња“. За време на фестивалот, најмалите и најмилите...

Денеска се одбележува Светскиот ден на здравјето

Низ светот денеска се одбележува 7. април, Светскиот ден на здравјето. Одбележувањето на овој ден кое е под покровителство на Светската здравствена организација има...

Први април – ден кога сите се шегуваат

Светот денес го празнува првиот ден од април кој е познат како светски ден на шегата. Не постојат сигурни и релевантни информации за тоа...

Саемот на книга ќе започне на 4. април

За љубителите на пишаниот збор, април е најубавиот месец поради саемот на книги. На Скопски саем од 4. до 10. април ќе се одржи 29....