Friday, May 14, 2021

7 правила за успешна бизнис кариера!

Бидете смели, креативни, флексибилни и колегијални и успехот на работа е загарантиран - исто како и среќата! Изразете го...

Дали работното искуство е поважно од дипломата?

Доколку моментално барате работа, знаете дека тоа е напорен и долг процес. Веројатно сте потрошиле часови за составување перфектно CV и мотивациони писма. Но, се...

Грешки кои ви ја уништуваат кариерата

Да се изгради добра и успешна кариера не е лесно. Но, доколку навистина го сакате тоа, фатете се за работа и избегнувајте да правите...

Има начини како работниот ден да биде полесен!

Ви откриваме пет едноставни начини за тоа како да бидете што поопуштени на работното место и се разбира и повеќе продуктивни! Во својот распоред...

Совети за активен ден на работа!

Начинот на живот наметнат со забрзано темпо, во времето во кое живееме, воопшто не му користи на нашиот организам. Повеќето луѓе поминуваат околу 12...

Што да правите додека сте невработени?

Ако неодамна сте ја изгубиле работата или барате нова работа, американските експерти советуваат како да го искористите тоа време на транзиција. Најважно...

Имајте канцеларија од соништата!

На работното место, пет дена во неделата поминуваме по осум часа, а некогаш и повеќе. Од голема важност е вашето работно катче да биде...

Справете се со колегите кои озборуваат!

Во секоја работна организација мора да има по некој вработен кој знае сè и неговата омилена активност е озборувањето. Таквата личност ги знае сите...

Мали трикови кои ќе ви го олеснат животот на работното место

Веќе околу пладне имате многу работа, размислувате зошто немате кревет во канцеларијата каде што би можеле да се одморите малку и да ги гледате...

Бледи сте, поспани, не можете да се концентрирате на работа и...

Бледи сте, поспани, апатични, не можете да се концентрирате на работа и сте лути на целиот свет? Можеби едноставно ви недостасува железо...Знаци на дефицит...