Friday, March 5, 2021

Сакате да ја подобрите вашата кариера?

Сакате да ја подобрите вашата кариера? Постојат три чекори за патот кон успехот: 1. Престанете да се извинувате Ако сте направиле грешка, извинете се, но ако...

Обезбедете го успехот долгорочно!

Сите ние треба веднаш да ја подигнеме нашата самодоверба и да откриеме како долгорочно ќе го обезбедиме успехот. Еве три реченици кои редовно ги...

Три клучни индикатори дека е време да ја смените моменталната работа!

Без разлика дали ја започнувате својата кариера или сте долгогодишен работник, понекогаш навистина е потребно да застанете и да се запрашате дали се наоѓате...

Не добивате редовна плата и немате никакви бенефиции?

Иако многумина се плашат од промени и губење, работата сигурно треба да се промени ако не сте задоволни. Се разбира, секој мора да се...

Бледи сте, поспани, не можете да се концентрирате на работа и...

Бледи сте, поспани, апатични, не можете да се концентрирате на работа и сте лути на целиот свет? Можеби едноставно ви недостасува железо...Знаци на дефицит...

Справете се со колегите кои озборуваат!

Во секоја работна организација мора да има по некој вработен кој знае сè и неговата омилена активност е озборувањето. Таквата личност ги знае сите...

Што да се очекува од “работникот” кој добил “клоца” од повеќе...

На многумина од нас најлесно ни е прво да ги нападнеме работодавците, да зборуваме како се безосетни, безобразни, нечовекољубиви и слично. На секаде да...

Совети за активен ден на работа!

Начинот на живот наметнат со забрзано темпо, во времето во кое живееме, воопшто не му користи на нашиот организам. Повеќето луѓе поминуваат околу 12...

Совладајте го уморот на природен и здрав начин!

Уморни сте само што ќе се разбудите? Не можете да функционирате на работното место? Да, секој од нас повремено чувствува пад на енергијата, но...

Колешката може ли да е вистинска пријателка?

Сосема е нормално да се биде близок со некој колега кој го има истиот интерес како вашиот, со кого вашата енергија се совпаѓа. Но,...