Friday, May 14, 2021

Колешката може ли да е вистинска пријателка?

Сосема е нормално да се биде близок со некој колега кој го има истиот интерес како вашиот, со кого вашата енергија се совпаѓа. Но,...

Кога во погрешно време ќе дадеш отказ…

Постојат голем број случаеви кога треба да ја задржите работата и вашата корка леб. Одреден број жени обично ја напуштаат работата ако се омажат за...

Дали работното искуство е поважно од дипломата?

Доколку моментално барате работа, знаете дека тоа е напорен и долг процес. Веројатно сте потрошиле часови за составување перфектно CV и мотивациони писма. Но, се...

Како да се мотивирате да работите?

Денеска е понеделник, а веќе со нетрпение го очекуваме викендот бидејќи е продолжен и ќе можеме да уживаме во празниците, дружбите со саканите луѓе...

Зошто најдобрите вработени често си даваат отказ?

По некое непишано правило, најдобрите работници често знаат да си дадат отказ и да си ја побараат среќата на некое друго работно место. Причини за...