Saturday, February 27, 2021

Интервјуа

Интервју со Вера Калин: За среќните животи во суштина никој и...

Вера Калин е најчитана македонска авторка за 2016 година. Нејзините дела се одлично прифатени од домашната читателска публика. Во ова интервју за ubavo.mk, зборува за...

Интервју со Момчило Куфојанакис: Целиот универзум е една голема музичка кутија!

Би сакале да ве запознаеме одблиску со Момчило Куфојанакис, еден од најталентираните виолинисти во нашата земја. Иако со својата работа го има пропатувано светот...

Интервју со Милена Антовска: Кога се сака, сè се може

Таа е ранобудна девојка која во утринските часови ја гледаме на телевизијата Канал 5. Секогаш насмеана и позитивна успева да го привлече нашето внимание....

Интервју со Сашко Сале Андриески: Мојот албум ќе сруши Гинисов рекорд!

Нашиот денешен соговорник, Сашко Сале Андриески неодамна ја прмовираше нумерата „Зошто да ти верувам“. Поразговаравме со него за тоа од каде идејата за оваа песна,...

Интервју со Симона Попоска: Ова е лошо време за македонската музика!

Младата македонска пејачка Симона Попоска која е дел од The Sound Messengers во денешното интервју за порталот ubavo.mk открива кои се нејзините соништа, како...

Интервју со Анкица Стојановска Митровска: Ние сме такви какви што сме...

Ја гледате на телевизија, ја слушате на радио. Секогаш насмеана и полна со позитивна енергија, Анкица Стојановска Митровска во ова интревју зборува за почетоците...