Wednesday, August 4, 2021

Убави дестинации

Нашата држава располага со туристички најживописен регион!

Туристички најживописен регион е охридско преспанскиот кој се наоѓа на крајниот Југозападен дел на Републиката. Ограничен е со планините Јабланица на запад, Караорман на...

Дестинација за сите генерации!

Во областа меѓу територијата на Република Грција и островот Кипар, се наоѓа Родос, а нејговиот источен дел е најгусто населен, каде што е исто...

Уникатни плажи кои го одземаат здивот!

Пролетта секогаш нè асоцира на прекрасни плажи, сончање, коктели и латино ритам. Денеска, ве водиме на виртуелна прошетка низ најубавите плажи на светов кои...

Манастирот Острог, иделна дестинација!

Чудата кои се случуваат во ова свето место се многу и секој ден можеме да слушнеме и видиме луѓе на кои Свети Василиј им...

Фотографии од напуштени места ширум планетата, кои ќе ве наежат

Има нешто морничаво во фактот дека одредено место е напуштено и дека сè во него изгледа замрзнато во некое друго време.

Ако ви недостасува мир ова е идеална дестинација за вас

Град полн историја кој на својата територија има преубави цркви и манастири. Наше а светско одморалиште за тело и за душа. Ако мисилите дека го...

Власинско Езеро – фабрика на црвени крвни зрнца!

Србија - Власинско Езеро, составен дел на општината Сурдулица, во секој период од годината е вистинскиот избор. Дестинација на која одново ќе се родите....

Наше а светско, село како од соништата!

Ова е село како од соништата. Рај на земјата. Преку целата година е полно со туристи, љубители на природни убавини. Тука одморот е загарантиран....

Дестинација со преку 200 сончеви денови и 160 дена со снег...

За Копаоник се вели дека е најважниот скијачки центар и еден од поголемите венци во Србија, сместен е во централниот дел на земјата. Располага...

Најколоритните места ширум светот

Ве носиме на една виртуелна прошетка низ светот за заедно да ги откриеме најшарените места кои постојат. Тие се главна атракција за многу туристи...