Tuesday, June 22, 2021
Home Убави дестинации

Убави дестинации

Остров кој ќе ви го одземе здивот

Крф е меѓународен туристички центар и еден од најубавите зелени грчки острови, на кој преовладуваат маслинки. Се простира на Јонско море, на најзападниот дел...

Некогашното кралство – дестинација за вљубените

Ве носиме на најголемиот остров на Медитеранот. На Сицилија ќе имате чувство како да се наоѓате на некоја друга планета. Поубава планета. Остров чии брегови...

Манастирски комплекс кој е рај за душата!

Манастирот заедно со конаците особено е погоден за летен манастирски туризам. Прекрасно место за духовен и телесен одмор. Во него има две цркви: Св....

Магичниот остров кој нуди за секого по нешто

Крит е најголемиот грчки остров кој е вистински рај за очи. Бреговите на овој остров излегуваат на Либиско, Јонско и Егејско море. Крит ќе...

Таинствен свет со чудесни пештери, високи карпи и ендемски видови на...

На околу 17км од Скопје, по долината на реката Треска, се крие таинствен свет со чудесни пештери, високи карпи, ендемски видови на пеперутки, лековити...

Ако ви недостасува мир ова е идеална дестинација за вас

Град полн историја кој на својата територија има преубави цркви и манастири. Наше а светско одморалиште за тело и за душа. Ако мисилите дека го...

Град настанат во бронзено време

Во подножјето на планината Баба, во близина на Битола, се наоѓа античкиот град кој е основан во 4 век п.н.е. Со својата убавина сведочи...

Наше а светско, село како од соништата!

Ова е село како од соништата. Рај на земјата. Преку целата година е полно со туристи, љубители на природни убавини. Тука одморот е загарантиран....

Археолошки локалитет кој вреди да се посети

Античкиот град Стоби, се наоѓа во близина на Градско, помеѓу Велес и Неготино. Овој град се наоѓал на територијата каде некогаш живеело старомакедонското племе...

Откријте го Бисерот на Јадранот!

За оние кои бараат рај на земјата вистинска дестинација е Дубровник кој не случајно го нарекуваат Бисер на Јадранот. Дубровник е град со богата историја...