Sunday, November 29, 2020

Убави дестинации

Некогашното кралство – дестинација за вљубените

Ве носиме на најголемиот остров на Медитеранот. На Сицилија ќе имате чувство како да се наоѓате на некоја друга планета. Поубава планета. Остров чии брегови...

Остров запишан во книгата на Гинисови рекорди – рај за очи!

За оние кои знаат, Just Room Enough е најмалиот населен остров во светот. Станува збор за мало парче земја во Њујорк, каде што е изградена...

Нашата држава располага со туристички најживописен регион!

Туристички најживописен регион е охридско преспанскиот кој се наоѓа на крајниот Југозападен дел на Републиката. Ограничен е со планините Јабланица на запад, Караорман на...

Градот во кој доаѓаат околу 50.000 туристи дневно!

Венеција е главен град на регионот Венето и провинцијата Венеција во североисточна Италија, познат е и како град на каналите. Трагата на вековите што изминале...

Воодушевете се од убавините на најмалата нордиска земја!

Наш предлог за дестинација е кралството Данска која е најмалата и најјужната нордиска земја. Се наоѓа северно од Германија, југозападно од Шведска и јужно...

Токму ова езеро нека биде ваша следна дестинација!

Оваа дестинација со сигурност ви нуди нешто ново и несекојдневно, рај за очи и ладовинка под дебели сенки. Тиквешкото езеро се наоѓа на Црна Река,...

Испланирајте бегство од градот!

За понеделникот да ви биде убав, почнете да го планирате викендот што доаѓа! Викендите искористете ги квалитетно, максимално уживајте во нив и избегајте од гужвите...

Дестинација која е атрактивна и привлечна преку целата година, но на...

Овој остров може да се пофали со магична природа, прекрасни плажи, совршен ноќен живот и богата историја. Повеќето луѓе ја посетуваат Мајорка (Шпанија) за време...

Уметност сместена среде природна убавина

Нека ваквите места бидат ваша честа дестинација за релаксација. Посетувајте ги секогаш кога сте во можност за да го одморите умот од секојдневниот стрес. На...

Градот кој со сигурност ќе ве освои!

Барселона е единаесетта по ред најнаселена општина во ЕУ и шеста најгусто населена урбана област во Европската Унија. Се наоѓа на северно- источниот брег на...