Tuesday, June 22, 2021

Убави дестинации

Магичниот остров кој нуди за секого по нешто

Крит е најголемиот грчки остров кој е вистински рај за очи. Бреговите на овој остров излегуваат на Либиско, Јонско и Егејско море. Крит ќе...

Остров кој ќе ви го одземе здивот

Крф е меѓународен туристички центар и еден од најубавите зелени грчки острови, на кој преовладуваат маслинки. Се простира на Јонско море, на најзападниот дел...

Откријте го Бисерот на Јадранот!

За оние кои бараат рај на земјата вистинска дестинација е Дубровник кој не случајно го нарекуваат Бисер на Јадранот. Дубровник е град со богата историја...

Санторини: Двајца кои тука ќе се спојат, нема да се разделат

Санторини е вулкански остров со величенствен поглед на Егејското Море, каде што  секое зајдисонце и изгрејсонце се вистински манифестации.   На  романтичниот Санторини има аеродром,...