Saturday, April 1, 2023

Убави муабети

Сè што ќе доживеете ве подготвува за она што сте го...

„Не сакам да бидам на друго место". Оваа моќна фраза содржи непроценлива вредност, тоа е збир на скапоцени зборови што можат да...

Што се случува во женските групи на Фејсбук – мистерија за...

Гоце Делчев го разбираше светот како поле за натпревар на народите. А денес дел од жените го разбираат Фејсбук како поле за натпревар за...

Го знаете она чувство кога не сте крвно поврзани а сте...

Го знаете она чувство кога не ти сте крвно поврзани а сте најблиски на светот? Кога некоја друга личност ја чувствувате како дел од...

Сега е време да јадете мандарини, бидејќи тие ви помагаат на...

Ако сакате нешто вкусно што има многу здравствени придобивки, имаме предлог. Мандарините секогаш треба да имаат место на вашата листа за купување....

Душата е најважниот дел на човечката психа – Василевска – психолог...

Душата е најемотивниот дел на човекот. Во неа е врежано се што човекот чувствува. Честопати не боли, но и не развеселува. Душата е како кандилце...

Цитати кои ќе ви го олеснат секојдневието, ќе ви го олеснат...

20 бесмртни цитати од Вилијам Шекспир „Убавината нема сама да ги убеди очите на човекот без говорник.“ „Никогаш нема да дознае колку лошиот збор може да...

Сите луѓе доаѓаат во нашиот живот со причина, некои остануваат во...

Невозвратена љубов - како да се ослободите од чувствата за личноста која заминала и не се збогувала. Приказна за секој што поминува низ раскинување... Сите...

Скратете ја косата, здолништето и сопствените маки, секогаш кога ќе почувствувате...

„Леле ти ја скрати косата“, ми рече комшиката повеќе како заклучок отколку прашање. „Да!“ реков среќно, преправајќи се дека не го забележувам прекорот во...

Целиот живот на една мајка е проникнат со чекање на своите...

Животот на мајката е полн со чекање, чекање на своите деца. Ги чека уште пред да остане бремена, ги замислува. Ги чека кога е бремена. Ги чека...

Психолог Ангелина Василевска: Обидете се да бидете похрабри, и стекнете што...

Храброста носи искуства, а искуствата ни даваат храброст да дејствуваме најдобро што можеме. Несомнено е дека животот ни носи многу ситуации во кои ни...