Friday, May 14, 2021

Убави муабети

Знаеш среќо, не ме допирале со зборови, не ме ни соблекувале...

Знаеш среќо, никогаш не ме соблекле со зборови,никогаш не ме допреле толку длабоко за да посакам да ја отворам душата, да речам...

Извинете ама јас не сум психотерапевт

Јас не се плашам толку многу од хемиските отрови, од климатските промени, од црните прогнози за иднината на светот колку што се плашам од...

Со змија како тебе не се игра, сега ми е јасно!

Ало, луда ли си? Шо проблем имаш? Уште го шеташ поред себе шмоклено? Стварно мислев дека ти е само хир и дека брзо ќе...

Еј, Љубов…Се сеќаваш на мене?!

Еј, Љубов...Се сеќаваш на мене?! Склучивме пакт, ти се потпишав со крв онаа ноќ кога на колена бев скршена... Ставив печат со солза, дека нема да...

Постои некоја чудна, неопислива убавина во саботните утра!

Имам навика во сабота да се будам рано, иако немам никакви обврски. Дури и порано од тоа што вообичаено се будам во текот на...

Животот е приказна, направи ја совршена!

Приказна која нема реприза, има почеток и има крај. Од самите вас зависи каков вид на приказна ќе создадете. Приказна која вреди да се...

Како да ти верувам, зар повторно со ист куршум да се...

Те немаше, те немаше толку денови, месеци, години те немаше. Нас не немаше. Што сакаш сега? Зошто баш сега? Каде беше до сега? Што...

Секоја капка роса, солза исплакана.​..

РОЗА Скини ја најубавата роза од твојата градина ​И на портите дојди и подари ми ја.​Но те замолувам, сакам...

Ќе те прогласам за единствена страна на светот…

Убаво е кога на денот додавате поезија. Одеднаш тој станува волшебен. За да ви предизвикаме насмевка, избравме една одлична песна која се вика „Додворувачка...

Женски копнеж кој пулсира во градите…

Џез жена​​Со разнишана нота​телото и зборува за љубов,​како летно време што се буди​со мешавина од мириси на утро,се протега триејќи ги дланките​создава...