Friday, May 14, 2021

Убави муабети

Зошто треба да внесете сок од зелен лимон во вашето секојдневие?

Поради големата количина на витамин Ц, цитрусните овошки се вашата прва одбрана од воспаление на грлото, кашлање, замор, треска и други заболувања...

Поезија за убав ден!

Рането срце Откако ноќ се зададеи пуста темна тамнинападна врз земја широка,ја ми те, Родне, зачекав,со тажни очи загледаву...

Психолог Василевска – Светлата страна на добрината и темната на злото

Во секој човек постои симбиоза на доброто и злото. Тие се две комплементарни појави. Секој поединец во индивидуална смисла поседува помал или...

За мене…чувај ја душата

Соблечи се.Соблечи од тебе сѐ.И алиштата што ти ја покриваат кожата.И допирите што гребат, пред да остават.И погледите што даваат надеж, па...

Како да препознаете дека авокадото е доволно зрело за јадење?

Постојат неколку трикови за купување на идеално авокадо. Покрај чувството за допир, ќе мора да се потпрете и на видот. Недоволно зрелото...

Зборови кои се кријат зад фразата „Не сум подготвен за врска“

Нема ништо лошо во тоа ако не сакате да бидете во љубовна врска. Да се ​​биде сам не е крај на светот,...

Дали ми беше познаник, драг пријател или животен сопатник…

За тебе нема да им зборувам на луѓето. Нема да им давам објаснување, оти не можам. Нема да кажам ни дека познаник си ми...

Колку сте постари, толку помалку ќе им верувате на луѓето!

Луѓето доаѓаат во вашиот живот, честопати многу ненадејно, но скоро со истото изненадување излегуваат од него. На некои од вас, некогаш им...

Ми лазиш низ ходнициве на душава, полека, крадешкум…

Се обидувам да раскажам туѓи приказни, да ги погалам туѓите чувства…Но, сето она од кое бегам во пресрет на денот, ме достигнува...

Поезија за убав ден – Јас страдам дека сум сам

Кошмар Што тажно да заспиваш самПо ноќ на желби и трескот.Јас таа тага ја знам.И зошто тогаш сиот баран...