Friday, May 14, 2021

Убави муабети

Помеѓу вдишувањава те чувствувам…

Сѐ уште постоиш како ѕвездена прашина падната на моите капаци.Не тежиш…Само ми помагаш лесно да ги затворам очите…и да сонувам.Сѐ уште некаде...

Оваа палата е една од ретките повисоки згради кои го преживеале...

Ристиќевата палата е изградена во 1926 г. по проект на архитектот Драгутин Маслаќ. Таа се наоѓа на Плоштадот Македонија, во Скопје, Македонија....

Лековита вода за очи, манастир, водопади, ресторани, базени и прекрасна природа

Беловиште е прекрасно село со живописна природа која вреди да ја посетите барем на еден ден. Oддалечено е од...

Љубовта е највредна…единствена…посебна…

Кога ќе засакаш некој, онака како да ти е прв и последен пат да сакаш. Кога ќе ги засакаш...

Водопадите во Валандовско ќе ве остават без здив…

Ѓаволски водопади се водопади сместени на западното подножје на јужните падини на планината Беласица, по текот на реката Калдрма Дере, во Валандовско...

Жената може да се помири со фактот дека партнерот спиел со...

Изневерувањето значи дека во врската постои лага, некој вид двоен живот. Оној кој изневерува често пати живее во хаос, во лага и играјќи прљава...

Жената стои како порта, на излезот и на влезот на овој...

Моќни цитати од Иво Андриќ и Ѓорѓе Балашевиќ кои ќе ви го разубават денот!  Жената стои како порта, на излезот и на влезот на овој...

Жена си, најсилна си и затоа чекори храбро напред!

Отсекогаш сум бил личност која се извинува за сè. Се извинувам на келнерот кога ми носи погрешен пијалак и барам нов. Се извинувам кога некој...

И најзаљубениот маж поради овие карактеристики ќе ве напушти!

Знаете дека има некои карактеристики кои мажите не ги сакаат кај девојки, но дали знаете дека поради таквите карактеристики ќе ве напушт без размислување?...

Душите се среќаваат и се препознаваат веднаш!

Љубов - тоа е препознавање. Се препознаваме едни со други во овој живот. Душите се среќаваат и се препознаваат меѓу себе. И повторно сакаат да...