Saturday, April 17, 2021

Убави муабети

Решив да се омажам, да не останам стара мома

Да. Ќе се омажам, стара мома не бидувам. Повеќето мои пријателки стапија во брак. Оние што се уште не се омажени се во доооооолги...

Зошто не го поканив татко ми на мојата свадба?

И денес, на свои триесет години, очите ми се насолзуваат кога ќе видам некој сосем непознат татко како ја шета својата мала принцеза по...

Поезија за убав ден: „Траги во сонот“

Траги во сонот Толку бевме блиску, а толку сме далеку... толку бевме големи, а сепак мали... толку бевме гласни, а сепак тивки.... толку бевме силни, а сепак кршливи...

Но, не сакав балска венчаница, потпис на хартија и толпа гладни...

Уште како малечка го сонував денот кога ќе застанам на лудиот камен. Денот кога ќе кажам „Да“. Сонував балски раскошни фустани и ливада полна гости....

Зад секоја прекрасна ќерка, стои прекрасен татко!

Момчиња знајте, таа е неговата ПРИНЦЕЗА. Чувајте ја, штитете ја, сакајте ја и почитувајте ја. Еден ден можеби таа ќе ви подари ќерка и...

Марија Кири Склодовска: „Животот не е лесен за кој било од...

Пионерката во областа на радиоактивноста, Марија Склодовска – Кири била уникатна жена, не само поради своето огромно интересирање за науката, туку и поради нејзините...

Јас се изгорев, немојте и вие!

Најкардиналната грешка на една жена е што често пати умее да заборави колку вреди. Па, зар некој може да ни биде поважен од нас...

Милион причини поради кои го љубам безрезервно

Го љубам поради бакнежите од кои веднаш зовривам, образите секундарно пеколно ми се вцрвенуваат, а во стомакот ми се разбеснуваат убави пеперутки. Го љубам поради...

Мачка си ја спасила фамилијата во 1963 година

Еј, моја Цицо и по педесет и три години јас те спомнувам. Многу си ја сакав. Мојата мачка Цица беше рамноправен член на нашето...