Friday, May 14, 2021

Убави муабети

Мислев дека го пораснав син ми во добра личност

Ќе го родиш, ќе му го посветиш животот нему, и кога ќе порасне ќе му е тешко слушалката да ти ја крене. Да праша:...

Му родив две деца, а тој ладнокрвно замина!

Мојот сопруг замина во прегратките на млада и атрактивна девојка. Каков ментален склоп имаат мажите? Не ми е јасно. И никогаш нема да ми...

Магична приказна

Зората скришум се искрадува од прегратките на ноќта, за да го земе в пазуви блескавото сонце и да отрча прва да и го погали...

Поезија за убав ден: „Ти подарив внуки“

Ти подарив внуки што бескрајно те љубат, што везден те зборат, што за тебе горат.   Ти подарив уште две љубовки, за нив да се грижиш тие да си растат додека ти...

Решив да се омажам, да не останам стара мома

Да. Ќе се омажам, стара мома не бидувам. Повеќето мои пријателки стапија во брак. Оние што се уште не се омажени се во доооооолги...

Зошто не го поканив татко ми на мојата свадба?

И денес, на свои триесет години, очите ми се насолзуваат кога ќе видам некој сосем непознат татко како ја шета својата мала принцеза по...

Поезија за убав ден: „Траги во сонот“

Траги во сонот Толку бевме блиску, а толку сме далеку... толку бевме големи, а сепак мали... толку бевме гласни, а сепак тивки.... толку бевме силни, а сепак кршливи...

Но, не сакав балска венчаница, потпис на хартија и толпа гладни...

Уште како малечка го сонував денот кога ќе застанам на лудиот камен. Денот кога ќе кажам „Да“. Сонував балски раскошни фустани и ливада полна гости....

Зад секоја прекрасна ќерка, стои прекрасен татко!

Момчиња знајте, таа е неговата ПРИНЦЕЗА. Чувајте ја, штитете ја, сакајте ја и почитувајте ја. Еден ден можеби таа ќе ви подари ќерка и...

Марија Кири Склодовска: „Животот не е лесен за кој било од...

Пионерката во областа на радиоактивноста, Марија Склодовска – Кири била уникатна жена, не само поради своето огромно интересирање за науката, туку и поради нејзините...