Saturday, February 27, 2021

Силните живеат и умираат сами!

Волците умираат сами - тоа е точно, силните и храбри луѓе живеат и умираат сами. Иако по некое непишано правило околу нив има многу...

Прочитајте го ова пред да одлучите повторно да го отворите срцето...

Никогаш не се согласувајте на помалку отколку што заслужувате. Изодевте долг пат да бидете таму каде што сте сега. Преживеавте толку многу болка што...

Треба да се љубиш себе си, за да можеш да љубиш...

Здравата љубов кон себе е голема религиозна вредност. Човек кој не се сака самиот себе си никогаш нема да може да сака некој друг. Првиот...

Слободата на умот носи среќа!

Вие не треба да правите ништо за да бидете слободни. Не треба да поминувате тестовите. Не треба да му се поклонувате никому. Вие само...

Бог знае што ни треба, што треба да добиеме!

Постои едно едноставно правило, кое кардинално може да ги подобри сите наши односи. Без разлика дали тоа е врска со Бога, дали тоа е врска...

После 50 години живеење на овој свет еве што научив…

Ми требаше време, ми требаа години за некои работи да ми станат јасни. Затоа, одлучив да споделам со вас што научив живеејќи на овој...

Дали и вие сте пар кој се расправа на празници?

Кога зборуваме за празнични прослави, замислуваме луѓе кои се блиски како уживаат во разговор, подготвуваа љубовни оброци, наздравуваат и уживаат. Сепак, статистиките покажуваат дека...

Оние кои ги сакаме и оние кои не ги поднесуваме се...

Човечкиот односи е еден од најефикасните методи за стекнување на свеста. Благодарение на огледалото на односите - сите односи без исклучок - можеме да ги...

Вистинската жена не трча по среќата, не трча по никого и...

Неколку вистини за ВИСТИНСКАТА жена!  Вистинската жена не трча по никого и по ништо. Трчањето по среќа е најпопуларниот, но и најглупавиот спорт. Сите ние трчаме...

Што ти треба за среќа?

Мислиме дека среќата е во големите и скапи работи. Забораваме дека најубавите нешта се оние најмалите кои и се најважни за да имаме среќен...