Wednesday, August 17, 2022

Решив да се омажам, да не останам стара мома

Да. Ќе се омажам, стара мома не бидувам. Повеќето мои пријателки стапија во брак. Оние што се уште не се омажени се во доооооолги...

Но, не сакав балска венчаница, потпис на хартија и толпа гладни...

Уште како малечка го сонував денот кога ќе застанам на лудиот камен. Денот кога ќе кажам „Да“. Сонував балски раскошни фустани и ливада полна гости....

Зад секоја прекрасна ќерка, стои прекрасен татко!

Момчиња знајте, таа е неговата ПРИНЦЕЗА. Чувајте ја, штитете ја, сакајте ја и почитувајте ја. Еден ден можеби таа ќе ви подари ќерка и...

Зар религијата да ни пресуди?

Уште на самиот почеток сите беа против нашата врска. Кој отворено ми велеше тргни се од него, ќе имаш проблеми, кој ме гледаше со...

После секој голем празник јас чувствувам празнина во себе

Веќе две години, после секој голем празник јас чувствувам празнина во себе. Секој празник, а и делник го поминувам со најблиските, а и со...

Уживам исто толку колку што тагувам кога мислам на тебе

Сигурна сум дека и ти мислиш на мене. Скоро исто толку колку што јас мислам на тебе. При секоја помисла ме боли едно делче...

Морето – мирно, мојата душа немирна

Како што се ближат летните одмори така нешто силно срцево ми го прободува. Мислите се повеќе ми се. Камо среќа да можев да го...

Мајко, извини. Ти не заслужи ваква ќерка

Да си мајка е најубавото чувство на светот. Најубавото нешто на една жена што може да и се случи. Пред цели деветнаесет години кога...

Тој ќе биде најдобриот татко на сите времиња!

Кога мислам на тебе, мислам на среќа. При секоја помисла спокој и пеперутки убави јас чувствувам. Мислам на убавите моменти кои ги доживеавме. Таа...

Веројатно да не ја доживеев оваа љубов, немаше да дознаам ништо...

Понекогаш седам и си размислувам. Веројатно да не ја доживеев оваа љубов, немаше да дознаам ништо за љубовта. Исто, немаше да имам за што...