Tuesday, October 4, 2022

Милион причини поради кои го љубам безрезервно

Го љубам поради бакнежите од кои веднаш зовривам, образите секундарно пеколно ми се вцрвенуваат, а во стомакот ми се разбеснуваат убави пеперутки. Го љубам поради...

Страста поместува планини!

Во еден чуден, реверзибилен процес сме застанале јас и ти. Имаме различни судбини, а исти соништа. Чекориме еден покрај друг, молчиме еден со друг....

Посебна е љубовта кон внучето, само тетките тоа може да го...

Да се биде тетка не е воопшто лесно и едноставно, но, нема поубаво нешто! Тетка е нешто повеќе од баба, од дедо, од стрина,...

Биди зраво и среќно, мило мое дете!

Јас зборувам со тебе, ти со мене. Зборувај што мислиш, што чувствуваш. Да бидеме искрени еден со друг. Оти, така си помагаме. Бакни ме...

Бабички мои, ќе ве чувам во срцето, оти во вашите јас...

Откако паметам за себе, паметам и за двете мои баби. Едната висока, стројна жена со факултетска диплома, долги години работен стаж, со желба да...

Добив отказ од работа, сопругот ме остави…

Навидум мојот живот пред несреќата мислев дека е нормален, да не речам совршен. Имав сериозна врска која прерасна во брак. Неколку пријателки и пријатели...

Одлучив да му дадам време на времето, нека ме лекува!

Еве ме, повторно гледам во празно и повторно сум тажна. Изгледа овој пат ме удри премногу силно. Боже, како земјотрес да ме протресе. Траумава...

Дали и вие сте пар кој се расправа на празници?

Кога зборуваме за празнични прослави, замислуваме луѓе кои се блиски како уживаат во разговор, подготвуваа љубовни оброци, наздравуваат и уживаат. Сепак, статистиките покажуваат дека...

И најзаљубениот маж поради овие карактеристики ќе ве напушти!

Знаете дека има некои карактеристики кои мажите не ги сакаат кај девојки, но дали знаете дека поради таквите карактеристики ќе ве напушт без размислување?...

Да се има син е прекрасно!

Врската помеѓу една мајка и син е секогаш посебна! Мајката е најдобра пријателка на синот, најголема поддршка и секогаш подготвена за гушкање. Следниве неколку фотографии...