Tuesday, October 4, 2022

Поезија за убав ден

ДЕНОВИ Како на вратот ѓерданиниски камења студени,така на плешки деновилегнале та натежнале.Денови ли се деновиаргатски маки големи!Стани си утре...

Поезија за убав ден

Очи Три дена на раце те носевме збрана,со тага и болка на погледот срцен,и секоја капка на твојата ранако...

Полесно се расипува добриот, одошто се поправа лошиот

"Има нешто гнило во душата човечка, дури и од најдобар сој да е. И полесно се расипува добриот, одошто се поправа лошиот,...

Така во скутот на баба ми…

Лицето на зборовите Кога ја прашав баба микако да го запаметамлицето на зборовите,таа како да се вратинекаде оддалеку,ме гушна...