Tuesday, October 4, 2022

Поезија за убав ден

Песна Да лажеш не е можно,те мори вистина бесна –грамот и тагата својаскриј ја во нејасна песна.И ако кажуваш...

Понекогаш ми е потребен некој кој ќе ми каже дека се...

Признавам, јас сум силна личност. Една од оние на кои животниот многупати им задал опасни крстосници. Огромни искушенија и болни удари. Но, некогаш ми...

Во овој град сум како Алиса во земјата на чудата!

Ме боли, колку и да ја лекувам изгореницава таа упорно не поминува, боли, пече, гори! Велат, ќе се изгориш на млеко, па потоа ќе...

Каква и страст да имаме, ако плачеме за неа тогаш нашето...

Молитвените и покајнички солзи за тоа дека сме далеку од Бога, се навистина спасителни. Каква и страст да имаме, ако плачеме за...

Да бегаш од љубов е исто како да бегаш од себе…

Kога бегаш од љубов е исто како да бегаш од себе. Oд љубов бегаат само оние кои се слаби, плашливи и неодлучни. Оние кои...

Вие слободно озборувајте, јас ќе ви давам теми за муабет!

Заминав да работам на еден проект надвор од земјава за период од месец и половина. Се враќам, мислам се по старо... Но, кога слушнав, не...

Милион причини поради кои го љубам безрезервно

Го љубам поради бакнежите од кои веднаш зовривам, образите секундарно пеколно ми се вцрвенуваат, а во стомакот ми се разбеснуваат убави пеперутки. Го љубам поради...

Најубавите жени се храбрите жени!

Има неколку особини по кои се познаваат најубавите и најпривлечните жени.  Тие жени едноставно зрачат!  Храброст - За љубов, промени, за чувства, за давање, за...

После 50 години живеење на овој свет еве што научив…

Ми требаше време, ми требаа години за некои работи да ми станат јасни. Затоа, одлучив да споделам со вас што научив живеејќи на овој...

Доза поезија за убав ден

Осаменост Ги изгубив собеседниците во себе.Ликовите на кои бев свикнатда им се обраќам,да им доверувам најскришни работи,да им покажувам...