Thursday, December 9, 2021

Мирослав Мика Антиќ: „Понекогаш ја измислувам сегашноста, колку да имам каде...

Мирослав Мика Антиќ е познат српски поет. Цел живот работел интересни професии освен што пишувал. Бил морнар, новинар, сликар... Неговите мисли се толку уникатни...

Доза поезија за убав ден

Осаменост Ги изгубив собеседниците во себе.Ликовите на кои бев свикнатда им се обраќам,да им доверувам најскришни работи,да им покажувам...

Што се случи со џентлмените во Македонија?

Џентлмен е маж кој не излегува од мода! Џентлмен ја лаже својата дама само кога и приготвува изненадување. Џентлмен е силен на дела а слаб на...

Кога сте најмоќни?

Во животот има моменти кога сме слаби. Но, има и моменти и периоди кога сте моќни. А, кога сте најмоќни? Најмоќни сте кога владеете со себе,...

Еден пријател еднаш ми рече: “Знаеш, жената е задоволство … “

Еден пријател еднаш ми рече: "Знаеш, жената е задоволство ... Таа како раскажува како изгледа, нејзиното тело, нејзиниот изглед - сето ова носи огромно...

Неколку причини поради кои бившиот ви праќа пораки!

И покрај тоа што веќе не сте заедно, тој постојано ви ѕвони и ви праќа пораки. Што се крие зад ова и зошто го...

Поезија за убав ден

Песна Да лажеш не е можно,те мори вистина бесна –грамот и тагата својаскриј ја во нејасна песна.И ако кажуваш...

Не гледај ме од далеку, дојди!

Дојди си, не гледај ме од страна, слободно дојди. Јас тебе те чекам, дојди. Мирисот да ти го помирисам со сета душа сакам. На вкусот...

Не се сите за љубов…

Не се сите за љубов. Има такви за кои таа е само обична играчка. Ќе им здосади, па ја фрлаат и менуваат за нова. Љубовта...

Поезија за убав ден

Тажачка од онаа страна на животот Се искачив над врвот од болот.Човек сум.А што е човек?Пред мене празнина,зад мене...