Tuesday, October 4, 2022

Тоа што даваш тоа и добиваш – вистина ли е, кога?

Колку повеќе некој ти значи толку повеќе го ставаш над себе. Непишано правило е но, вистинито до срж. Гледаш да му е арно, да...

Да беше дечко, ќе му раскинев!

Како да имаме некоја чудна врска, непрекинлива, полна тажни мисли и болки, а сепак сè уште ни опстојува. Сè уште сме заедно, јас и...

Од какви луѓе треба да бегате што подалеку?

Манипулаторите често пати знаат на друг да пренесат страв, критика, вина и жалење. Се што тие чувствуваат и од што се плашат ќе ви...

Постои некоја чудна, неопислива убавина во саботните утра!

Имам навика во сабота да се будам рано, иако немам никакви обврски. Дури и порано од тоа што вообичаено се будам во текот на...

ЕВЕ КАКО ДА ГО НАУЧИТЕ ДЕТЕТО ДА БИДЕ СРЕЌНО: Едноставно е!

Среќните деца имаат среќни родители! Невозможно е да го научиме детето на она што не го знаеме. Среќни деца се оние кои имаат среќни...

Не гледај што прават другите, и немој да ги анализираш за...

Не гледај што прават другите, и немој да ги анализираш за да не паднеш во гревот на осудувањето - Св Паисиј Светогорец

Најтешко се живее со искрена жена!?

Припадниците на така наречениот послиен пол тврдат дека искреноста е токму она кое го бараат во спротивниот пол. На глас ги кривуваат жените кои...

Вистинската жена не трча по среќата, не трча по никого и...

Неколку вистини за ВИСТИНСКАТА жена!  Вистинската жена не трча по никого и по ништо. Трчањето по среќа е најпопуларниот, но и најглупавиот спорт. Сите ние трчаме...

Оној кој ќе престане да учи, старее, без разлика дали има...

Учебната година започна. Децата се враќаат во училишните клупи и треба ние, како возрасни постојано да ги мотивираме да го сакаат учењето, книгите... Да...

Поезија за убав ден

Ноќе,кога гледаш во небото,намигни ми мене.Нека тоа биде тајна.И покрај сите денови сиви,кога ќе видиш некоја комета,небото да го зарумени,запамти: јас уштелетам...