Tuesday, January 18, 2022

Решив да се омажам, да не останам стара мома

Да. Ќе се омажам, стара мома не бидувам. Повеќето мои пријателки стапија во брак. Оние што се уште не се омажени се во доооооолги...

Дали бракот и бебето ќе ги решат проблемите кои ги имате...

Многу парови имам околу себе. Многу различни приказни слушам во последно време. Светот, а и луѓето многу се изменети. Се е некако поинаку, се...

Не гледај што прават другите, и немој да ги анализираш за...

Не гледај што прават другите, и немој да ги анализираш за да не паднеш во гревот на осудувањето - Св Паисиј Светогорец

Од какви луѓе треба да бегате што подалеку?

Манипулаторите често пати знаат на друг да пренесат страв, критика, вина и жалење. Се што тие чувствуваат и од што се плашат ќе ви...

“Постојам, значи сум љубен”

Пази, човек! Лошиот човек, колку и да е интелигентен, на крајот излегува глупав. Зашто доброто секогаш победува.Мудриот човек е...

Ќе те прогласам за единствена страна на светот…

Убаво е кога на денот додавате поезија. Одеднаш тој станува волшебен. За да ви предизвикаме насмевка, избравме една одлична песна која се вика „Додворувачка...

Желбите на вашите домашни миленичиња

Некои работи кои сака, а не може да ви ги каже и треба да ги знаете за вашето домашно милениче, најверно пријателче. - Секоја разделба со...

Моли се како можеш и умееш, само моли се што почесто!

Сакаш ли твојата молитва да биде срдечна и Бог да ја прими, тогаш направи го свое страдањето на твојот ближен. И само...

Не можеше да ме почекаш заедно да остариме…

Одаде и отаде Ти дојдов дека сонив два сона набашка(сега сонувам сѐ ти што сонувашеи сонувам како ме сонуваш),едниот...

Секоја фер и поштена жена ќе ве натера да викате од...

Среќата не е "правилна", не можете да ја побарате. Морате да ја убедите да дојде. Среќата е како срамежлива жена, мора да ја придобиете. Не...