Monday, March 8, 2021

После 50 години живеење на овој свет еве што научив…

Ми требаше време, ми требаа години за некои работи да ми станат јасни. Затоа, одлучив да споделам со вас што научив живеејќи на овој...

Дали и вие сте пар кој се расправа на празници?

Кога зборуваме за празнични прослави, замислуваме луѓе кои се блиски како уживаат во разговор, подготвуваа љубовни оброци, наздравуваат и уживаат. Сепак, статистиките покажуваат дека...

Оние кои ги сакаме и оние кои не ги поднесуваме се...

Човечкиот односи е еден од најефикасните методи за стекнување на свеста. Благодарение на огледалото на односите - сите односи без исклучок - можеме да ги...

Вистинската жена не трча по среќата, не трча по никого и...

Неколку вистини за ВИСТИНСКАТА жена!  Вистинската жена не трча по никого и по ништо. Трчањето по среќа е најпопуларниот, но и најглупавиот спорт. Сите ние трчаме...

Што ти треба за среќа?

Мислиме дека среќата е во големите и скапи работи. Забораваме дека најубавите нешта се оние најмалите кои и се најважни за да имаме среќен...

Животот нема реприза!

Треба да бидете среќни за секој миг. Да го живеете максимално. Животот е еден и нема реприза. За да живеете што поуспешно, еве што би...

Неколку причини поради кои бившиот ви праќа пораки!

И покрај тоа што веќе не сте заедно, тој постојано ви ѕвони и ви праќа пораки. Што се крие зад ова и зошто го...

Откажувањето не е опција!

Понекогаш животот не става на тест. Некогаш за да научиме нешто ново, а почесто за да видиме дали претходната животна лекција сме ја научиле...

„Зарем јас и ти не сме како два тома од иста...

Љубовта е смислата на нашето постоење. Без неа, светот би бил едно сиво место во кое никој нема да сака да живее. Токму затоа,...

Ниту една силна жена овие работи не смее да ги менува...

Не постои жена која барем еднаш во својот живот - поради вљубеност, несигурност или нешто друго - се ставила себе си на второ место....