Monday, March 8, 2021

Му родив две деца, а тој ладнокрвно замина!

Мојот сопруг замина во прегратките на млада и атрактивна девојка. Каков ментален склоп имаат мажите? Не ми е јасно. И никогаш нема да ми...

Решив да се омажам, да не останам стара мома

Да. Ќе се омажам, стара мома не бидувам. Повеќето мои пријателки стапија во брак. Оние што се уште не се омажени се во доооооолги...

Зошто не го поканив татко ми на мојата свадба?

И денес, на свои триесет години, очите ми се насолзуваат кога ќе видам некој сосем непознат татко како ја шета својата мала принцеза по...

Но, не сакав балска венчаница, потпис на хартија и толпа гладни...

Уште како малечка го сонував денот кога ќе застанам на лудиот камен. Денот кога ќе кажам „Да“. Сонував балски раскошни фустани и ливада полна гости....

Технологијата ни ја уби романтиката…

Пред петнаесетина години, можеби некоја плус, некоја минус, технологијата полека и тивко влезе во нашите домови… Се смести удобно, се рашири, ни го зеде...

Зад секоја прекрасна ќерка, стои прекрасен татко!

Момчиња знајте, таа е неговата ПРИНЦЕЗА. Чувајте ја, штитете ја, сакајте ја и почитувајте ја. Еден ден можеби таа ќе ви подари ќерка и...

Марија Кири Склодовска: „Животот не е лесен за кој било од...

Пионерката во областа на радиоактивноста, Марија Склодовска – Кири била уникатна жена, не само поради своето огромно интересирање за науката, туку и поради нејзините...

Јас се изгорев, немојте и вие!

Најкардиналната грешка на една жена е што често пати умее да заборави колку вреди. Па, зар некој може да ни биде поважен од нас...

Милион причини поради кои го љубам безрезервно

Го љубам поради бакнежите од кои веднаш зовривам, образите секундарно пеколно ми се вцрвенуваат, а во стомакот ми се разбеснуваат убави пеперутки. Го љубам поради...