Saturday, April 17, 2021

Марија Кири Склодовска: „Животот не е лесен за кој било од...

Пионерката во областа на радиоактивноста, Марија Склодовска – Кири била уникатна жена, не само поради своето огромно интересирање за науката, туку и поради нејзините...

Јас се изгорев, немојте и вие!

Најкардиналната грешка на една жена е што често пати умее да заборави колку вреди. Па, зар некој може да ни биде поважен од нас...

Милион причини поради кои го љубам безрезервно

Го љубам поради бакнежите од кои веднаш зовривам, образите секундарно пеколно ми се вцрвенуваат, а во стомакот ми се разбеснуваат убави пеперутки. Го љубам поради...