Wednesday, August 4, 2021

Јас плачам заедно со небото, немојте и вие!

Возам и плачам, леам солзи заедно со небото. Размислувам за нешто за кое премногу боли... Но, цело бреме мене таму ми се мисливе. Како...

Морето – мирно, мојата душа немирна

Како што се ближат летните одмори така нешто силно срцево ми го прободува. Мислите се повеќе ми се. Камо среќа да можев да го...

Бабички мои, ќе ве чувам во срцето, оти во вашите јас...

Откако паметам за себе, паметам и за двете мои баби. Едната висока, стројна жена со факултетска диплома, долги години работен стаж, со желба да...

Мислев дека го пораснав син ми во добра личност

Ќе го родиш, ќе му го посветиш животот нему, и кога ќе порасне ќе му е тешко слушалката да ти ја крене. Да праша:...

Му родив две деца, а тој ладнокрвно замина!

Мојот сопруг замина во прегратките на млада и атрактивна девојка. Каков ментален склоп имаат мажите? Не ми е јасно. И никогаш нема да ми...

Решив да се омажам, да не останам стара мома

Да. Ќе се омажам, стара мома не бидувам. Повеќето мои пријателки стапија во брак. Оние што се уште не се омажени се во доооооолги...

Зошто не го поканив татко ми на мојата свадба?

И денес, на свои триесет години, очите ми се насолзуваат кога ќе видам некој сосем непознат татко како ја шета својата мала принцеза по...

Но, не сакав балска венчаница, потпис на хартија и толпа гладни...

Уште како малечка го сонував денот кога ќе застанам на лудиот камен. Денот кога ќе кажам „Да“. Сонував балски раскошни фустани и ливада полна гости....

Технологијата ни ја уби романтиката…

Пред петнаесетина години, можеби некоја плус, некоја минус, технологијата полека и тивко влезе во нашите домови… Се смести удобно, се рашири, ни го зеде...

Зад секоја прекрасна ќерка, стои прекрасен татко!

Момчиња знајте, таа е неговата ПРИНЦЕЗА. Чувајте ја, штитете ја, сакајте ја и почитувајте ја. Еден ден можеби таа ќе ви подари ќерка и...