Tuesday, October 26, 2021

Се мачкам со кокосови путерчиња дека ти мразеше кокос!

Ми мириса на пролет, ми мириса на липи, ми мириса на расцутени дрва. Мириса на вкусни колачиња, на варени гевречиња. Ми мириса и на...

Не гледај ме од далеку, дојди!

Дојди си, не гледај ме од страна, слободно дојди. Јас тебе те чекам, дојди. Мирисот да ти го помирисам со сета душа сакам. На вкусот...

И така секој месец еднаш/два пати во ПМС! Жена!

И така ќе дојде ред да си легнеш па ќе ти летне мислата, па ќе те навраќа на спомени, па ќе те натера да...

Не сум љубоморна на неговата љубовница!

Мислев дека најстрашното нешто што можев некогаш да го дознаам е тоа дека мојот сопруг има љубовница. Неколку години подоцна, сфатив дека има луѓе кои...

Љубов која ќе умре кога рацеве повеќе не ќе ми имаат...

Често пати ми се случуваше да ми тежат проблеми, но да немам кому да ги изустам, кому во доверба да ги кажам. Да имам...

Скопје, сакам да се вратам, ме чекаш ли?

Веќе некое време на мисла сум да се вратам дома, во мојата Македонија. Да го вдишам воздухот на моето Скопје. Место на скајп, на...

СЕ РАДУВАМ НА НЕГОВИОТ РОДЕНДЕН КАКО ДА Е МОЈ!

Се радувам на денот на неговиот роденден како да е мој. Секој негов роденден е најголемиот празник во годината. Го славиме животот, големата и...

Јас плачам заедно со небото, немојте и вие!

Возам и плачам, леам солзи заедно со небото. Размислувам за нешто за кое премногу боли... Но, цело бреме мене таму ми се мисливе. Како...

Морето – мирно, мојата душа немирна

Како што се ближат летните одмори така нешто силно срцево ми го прободува. Мислите се повеќе ми се. Камо среќа да можев да го...

Бабички мои, ќе ве чувам во срцето, оти во вашите јас...

Откако паметам за себе, паметам и за двете мои баби. Едната висока, стројна жена со факултетска диплома, долги години работен стаж, со желба да...