Tuesday, June 22, 2021

Поезија за убав ден – Јас страдам дека сум сам

Кошмар Што тажно да заспиваш самПо ноќ на желби и трескот.Јас таа тага ја знам.И зошто тогаш сиот баран...

Жената може да се помири со фактот дека партнерот спиел со...

Изневерувањето значи дека во врската постои лага, некој вид двоен живот. Оној кој изневерува често пати живее во хаос, во лага и играјќи прљава...

Жената стои како порта, на излезот и на влезот на овој...

Моќни цитати од Иво Андриќ и Ѓорѓе Балашевиќ кои ќе ви го разубават денот!  Жената стои како порта, на излезот и на влезот на овој...

Жена си, најсилна си и затоа чекори храбро напред!

Отсекогаш сум бил личност која се извинува за сè. Се извинувам на келнерот кога ми носи погрешен пијалак и барам нов. Се извинувам кога некој...

И најзаљубениот маж поради овие карактеристики ќе ве напушти!

Знаете дека има некои карактеристики кои мажите не ги сакаат кај девојки, но дали знаете дека поради таквите карактеристики ќе ве напушт без размислување?...

Силните луѓе не паѓаат во несвест!

Сите сакаме да сме јаки, емоционално силни луѓе. Но, сте се запрашале ли некогаш какви навистина се силните луѓе? Тие знаат да бидат неодговорни кон...

Инвестирај во својот брак!

Ако ставиш бурма на прстот, не значи дека твојата врска завршува и започнува бракот! Всушност, многу бракови пропаѓаат затоа што и се препуштаме на рутината...

Еден ден ќе се сретнете со некој и сè ќе има...

Сите непроспиени ноќи, отфрлања, крцкања на срцето и моменти кои ве натераа да се сомневате во љубов ќе исчезнат. Сè ќе заборавите во моментот...

Да бегаш од љубов е исто како да бегаш од себе…

Kога бегаш од љубов е исто како да бегаш од себе. Oд љубов бегаат само оние кои се слаби, плашливи и неодлучни. Оние кои...

Себичноста и лагата сите ќе не уништат оти дозволивме злото да...

И оние кои не беа себични, животните лекции ги направиа такви. И оние кои веруваа, искуствата ги направиа полни со недоверба. И оние кои...