Tuesday, January 18, 2022

Ги нижеше моите слабости како твои победи…

Ти имаше безброј ножеви во твоите зборови.Јазикот како камшик, плескаше низ истурените желби…Те мразам!Те сакам!Круг.И во кругот ноќ без ден…Изгрев без сонце.Тишина...

Ова не е уште една Новогодишна приказна…

Се сеќавам кога бев мала, ја читав "Девојчето со кибритчињата"...Мислам дека тогаш како ладен нож мене да ми поминуваше низ душава, како да го...

Јас одамна престанав да посакувам… Одамна престанав да сонувам…

Нема ветер ноќва.Мирно е.Како исптеплетени крошните на дрвјата, да си ги шепотат тајните.Оние тајни, сочувани во корењата столетија.Чудна тишина.Чистотата на небесниот свод...

Јас ти го дадов ножот да сецкаш дел по дел од...

Јас, те создадов на ивица од моето срце, за да можеш да се нурнеш во него.Ти дадов слобода да ми ги отвориш...

Отвори црна дупка во моите гради…

Како се започнува приказна на која не и се знае почетокот?Можеби пред создавањето на светот, оние богови кои си играле со прашината...

Не знаеш што е среќа… Јас сум среќа!

Колку ме познаваш?Јас сум самотија во тишината.Жолт лист во маглива есен.Црвен цвет во мрачно поле.Мир сокриен длабоко во џебот, кој ги грее...

Еден ден, кориците ќе го добијат својот наслов…

Постои едно место, длабко сочувано во мислите.И еден лик…Едно име.Излегуваат на површина и се повторуваат, секогаш штом затрепери душата.Како нераскажана приказна од...

Гласот ми ѕвонеше како ѕвоно во празна катедрала…

Онаа ноќ кога сенките ме распнаа…тие го шепотеа твоето име.Секоја буква навлегуваше како шајка низ ослабеното тело.Слушаш ли? Велеа тивко.Слушаш ли како...

Психолог – Ангелина Василевска: Не можеме да имаме се, а тоа...

Никогаш не можеме да имаме се што сакаме. Секогаш ќе ни недостасува нешто. Секое остварување на посакуваното инстинктивно не тера да бараме...

Молкум гледав како се создава лавиринт од сите мои емоции и...

Чинам еднаш во сонот само стоев.Молкум гледав како се создава лавиринт од сите мои емоции и чувства. И јас во средина. Така...