Saturday, February 27, 2021

Животот на леваците не е лесен!!!

Со само 10% од населението се леваци, на сите други може да им биде лесно да заборават дека живееме во свет со...

Животот е постојана борба на самата индивидуа, борба со себе, натпревар...

За животот, убавините, радостите и среќата. Животот е дар, поклонение кое треба да го живееме во вистинска смисла...

Среќата не доаѓа толку едноставно

Големите куќи, богатството, скапите автомобили, брендираната гардероба, гламурот и сјајот нема да направат од нас подобри и посреќни луѓе. Можеби за миг...

Kако да му помогнам на моето дете во домашните задачи?

Kако да му помогнам на моето дете во домашните задачи? Тоа е перфектно! Користете ја оваа можност за да покажете како ефикасно...

Женски копнеж кој пулсира во градите…

Џез жена​​Со разнишана нота​телото и зборува за љубов,​како летно време што се буди​со мешавина од мириси на утро,се протега триејќи ги дланките​создава...

РУСОКОСА

РУСОКОСА Ој ти моме ​мило драго,​витка става​гајтан веѓи​крупни очи и​усни ко јаготка зрела.​Дај излези на чардакот,​да ти видам бело...

Сѐ уште си ми ѕвездена прашина, распослана низ душава…

Сѐ уште постоиш како ѕвездена прашина падната на моите капаци.Не тежиш…Само ми помагаш лесно да ги затворам очите…и да сонувам.Сѐ уште некаде...

Секоја капка роса, солза исплакана.​..

РОЗА Скини ја најубавата роза од твојата градина ​И на портите дојди и подари ми ја.​Но те замолувам, сакам...

Тој бакнеж кралски печат остави во Универзумот.​..

ПОД ЧАДОРОТ НА ВЕНЕРА  Нога пред нога,​на јаже од коноп​и во хармоничен ритам,​две поинте чевличиња​весело чекореа низ Млечниот пат.​Дур балерината во розов...

Коренот на секое зло, е нашето молчење…

Едукацијата не треба да е селективна. Не само ќерката. И не само синот. Едукацијата треба да важи за сите деца подеднакво, како...