Saturday, February 27, 2021

Еден си ми, мој си ми, брат роден си ми!

Еден си ми, мој си ми, брат роден си ми. Те сакам неизмерно силно и длабоко. Онака вистински. Иста крв тече низ нашите вени,...

Во ЉУБОВТА нема откaжувања!

Вообичаено сакам да гледам од друг агол. Тој за многумина можеби е чуден, но за мене вистински и можен, точно во тој момент. Љубовта...

Дали одењето во црква ве прави подобри луѓе?

Знаете ли колку луѓе познавам кои одат редовно во црква, постат, се молат со бели марами на главата и посетуваат литургии а...

Толку брзо го засакав, иако тој не правеше ништо посебно за...

Зошто е толку сурова судбината? Зарем ќе има ден кога ќе бидам среќна и нема да чувствувам страв? Зарем секогаш ќе бидам јас повредената?...

Понекогаш не ми се разговара со никого, за ништо. Само ми...

Понекогаш, да не речам се почесто и почесто се буди една потреба длабоко во мене, потреба за самотија. Потребен ми е мир. Потребно ми...

Умеат ли вашите деца да споделуваат?

Живееме во време кога светот се соочува со големи хуманитарни кризи на Блискиот Исток. Додека тие го добиваат своето место на централните дневници и...

Молитва за тешки моменти – предајте ја вашата грижа на Божјите...

Сите ние понекогаш се чувствуваме немоќни и изгубени на патот на животот. Понекогаш пречките нѐ прават непремостливи, а стравот нѐ оддалечува од нашите желби...

Разводот ме препороди, одбрав да живеам наместо да преживувам!

Знаете како велат, после дождот секогаш изгрева сонце. И навистина било така, јас сум жив сведок. После цели седум години дожд и бура, конечно...

Мачка спасила фамилија од земјотресот во 1963 година

Еј, моја Цицо и по педесет и четири години јас те спомнувам. Многу си ја сакав. Мојата мачка Цица беше рамноправен член на нашето...

Те преколнувам ослободи ме…

Што чекаш уште? Дојди. Не ме одминувај, знаеш ли колку долго јас те чекам ? Не барам од тебе многу, само помилувај ме. За да се сетам да почувствувам трепет, очите да ми...